Gratis vak- en businesstrainingen voor terugkeerders

Volg ook een training bij Solid Road

Het gratis trainingsaanbod dat Solid Road op locaties in heel Nederland aanbiedt, bestaat uit verschillende vaktrainingen en businesstrainingen van 4 tot 12 weken. Deelnemers die een training met goed gevolg hebben afgerond ontvangen een certificaat.
Het trainingsaanbod van Solid Road is erop gericht om deelnemers een vak te leren waarmee zij in hun land van herkomst als ondernemer in hun levensonderhoud kunnen voorzien of werk kunnen vinden binnen die branche. Bij vaktrainingen geven de deelnemers aan in welke onderdeel van een beroep/vak zij een training willen volgen.
Bij de businesstrainingen leren deelnemers een gefundeerd ondernemingsplan te schrijven en gaan zij samen met de trainers op zoek naar vernieuwende bedrijfsideeën. De businesstrainingen worden door bedrijfskundige specialisten gegeven  die vertrouwd zijn met de omstandigheden van de landen waar de deelnemers vandaan komen.

Onze
business
trainingen

Tijdens de businesstraining leren de deelnemers:

  • De (toekomstige) klanten te omschrijven: wie zijn de klanten, welke behoeften hebben zij, hoe kunnen zij worden bereikt (via welke kanalen).
  • Welke PR-middelen kunnen worden ingezet om de klanten te bereiken?
  • Welke economische, politieke ontwikkelingen etc. spelen in het land van herkomst waar het bedrijf op in kan spelen.
  • Een investeringsplan te schrijven zodat het bedrijf duurzaam blijft bestaan en financieel gezond is.

Vaktrainingen van Solid Road

We kunnen je opleiden tot: 

Grafisch ontwerper
Een grafisch ontwerper houdt zich bezig met de vormgeving van drukwerk, digitale producten, of ontwerpen voor gebruik in verschillende media. Denk hierbij aan brochures, folders, affiches, flyers, boekomslagen en websites. Een grafisch ontwerper kan ook de vormgeving doen voor een huisstijl of beeldmerk.
Webdesigner

Webdesigners ontwerpen websites, voorzien bestaande websites van een nieuwe huisstijl- of vormgevingselementen en ontwerpen huisstijlen. 

Kok
Een kok is iemand die op professionele wijze voedsel bereidt tot maaltijden.
Bakker
Ambachtelijke bakkers kunnen onder andere producten bakken, zoals brood, koek, banket en nog meer producten. Tijdens de vaktraining bakken kan de deelnemer zich op een of meerdere onderdelen van het bakkersvak oriënteren en de kneepjes van het vak leren.
Kapper

Een kapper houdt zich bezig met de haarverzorging van klanten, waarbij het in de meeste gevallen gaat om knippen, scheren, wassen, bleken, verven en/of modelleren van het haar. Afhankelijk van de beschikbare tijd en wensen van de deelnemer richt de training zich op een of meerdere onderdelen van het kappersvak.

Kleermaker
De werkzaamheden van een kleermaker bestaan vooral uit het aanpassen, repareren of passend maken van kleding. Kleermakers werken in een naaiatelier, winkel voor kledingreparatie of voor een bedrijf dat kleding maakt, repareert of verandert. Maar er zijn ook genoeg kleermakers die vanuit huis werken. Kleermakers kunnen de patroonmakers helpen bij het maken van patronen.
Modeontwerper

De taak van de modeontwerper is het bedenken en ontwerpen van kleding. Tijdens de training leert u bijvoorbeeld ontwerpen te tekenen en verder uit te werken.

Bloemist

Tijdens deze vaktraining kunnen deelnemers specifieke vakkennis verkrijgen van bloemen en planten. Een belangrijk onderdeel van de vakkennis als bloemist is het bloemschikken.

Automonteur

Een automonteur (ook wel autotechnicus) is een technisch opgeleid persoon die auto’s (en auto-onderdelen) onderhoudt en repareert, meestal in dienst van een garage of dealer. Vaak houden automonteurs zich ook bezig met andere voertuigen, zoals motorfietsen en brommers.

Lasser
Lassers kunnen werken op een scheepswerf, bij een bouwbedrijf of een ander bedrijf waar technische apparaten en andere producten met (onderdelen van) metaal worden vervaardigd of onderhouden.
Loodgieter
Loodgieters zijn vakmensen binnen de installatietechniek. Het is belangrijk dat een loodgieter begrijpt hoe bepaalde systemen zoals afvoeren en waterleidingen aangelegd moeten worden, zodat er geen problemen kunnen ontstaan met de installatie.
Elektricien
Een elektricien is gespecialiseerd in het aanleggen, (af)monteren en onderhouden van elektrische installaties. Een elektricien zorgt ervoor dat stroom veilig afgetapt en elektrische apparaten en installaties veilig gebruikt kunnen worden.
Metselaar

Metselaars maken de de muren en wanden in de bouw. Een metselaar metselt binnen- en buitenmuren van woningen en kantoorpanden. De metselaar verwerkt daarbij onder meer baksteen, metselspecie en kunststeen. Metselaars zijn breed inzetbaar in de bouw.

Timmerman
Een timmerman houdt zich vooral bezig met het maken van houten constructies. Voorbeelden van houten constructies zijn houten kozijnen, meubelstukken, draagbalkensystemen van daken.
Veehouder, agrariër
Een agrariër of boer(in) is iemand die leeft van landbouw of veeteelt.

Wilt u een andere training volgen dan hierboven genoemd?

vraag dan meer informatie aan