Maatjesproject ‘Een kijkje in de keuken’

Voor vluchtelingenvrouwen én vrouwen uit Nijmegen of omgeving

Inmiddels hebben wij het project ´Een kijkje in de keuken´ succesvol kunnen afronden.  Lees hier ons afsluitende bericht.

Vind jij het leuk om een vluchtelingvrouw iets van de Nederlandse keuken en Nederlandse culinaire bijzonderheden te laten zien? Doe dan mee met ons maatjesproject ‘Een kijkje in de keuken’.  Tijdens dit maatjesproject heb je contact met een vluchtelingvrouw en leren jullie elkaars cultuur beter kennen, waarbij de eerste kennismaking plaats vindt door samen met elkaar te eten en je letterlijk de vluchtelingvrouw een kijkje in jouw keuken geeft. 

Het project bestaat uit volgende onderdelen

Verbinden

Wij koppelen jou aan een vluchtelingvrouw waarbij wij zoeken naar een match tussen jullie interesses, hobby’s of achtergrond.

Kijkje in de keuken

Om te laten zien dat Nederland een gastvrij land is beginnen wij met een kijkje in de keuken bij jou thuis en met een maaltijd die jij hebt gekookt.
De vluchtelingenvrouw mag bij jou op bezoek komen en samen kunnen jullie van de maaltijd genieten waarbij jullie elkaars cultuur en gewoontes beter leren kennen. Daarna mag jij een kijkje in de keuken nemen bij de vluchtelingenvrouw thuis en eten jullie er samen.

Workshop

Twee gezamenlijke workshops voor alle maatjes en vluchtelingenvrouwen samen waarbij wordt gesproken over thema’s als: Typisch eten en eetgewoontes in Nederland, feestdagen, school in Nederland en duurzaamheid

Feestelijke afsluiting

Een feestelijke afsluiting met álle maatjes en vluchtelingenvrouwen samen met een gezamenlijke maaltijd

En verder..

De volgende ronde van het project begint in mei 2022 waarbij je ongeveer om de twee weken contact hebt met je maatje. In totaal zijn er in drie maanden 5 contactmomenten.

Het doel van “Een kijkje in de keuken” in het kort

Vluchtelingenvrouwen in Nijmegen helpen Nederland en de Nederlandse cultuur beter te leren kennen zodat zij zich hier echt thuis gaan voelen

Kennismaken met de cultuur van de vluchtelingenvrouw

Samen veel Nederlands praten zodat de vluchtelingenvrouw haar taalkennis kan verbeteren

Samen twee workshops volgen over relevante thema’s om Nederland beter te begrijpen

Het project ‘Een kijkje in de keuken’ is voor vluchtelingenvrouwen die niet langer dan 7 jaar in Nederland zijn. Het project ‘Een kijkje in de keuken’ wordt georganiseerd door Stichting Solid Road uit Nijmegen.

Solid Road helpt vluchtelingen om hun talenten te ontdekken en een toekomst op de bouwen. Het project ‘Een kijkje in de keuken’ wordt gefinancierd door het Erasmus+ fonds en wordt parallel ook in Duitsland uitgevoerd door onze partnerorganisatie REGE in Bielefeld waardoor wij meer kunnen leren van elkaar over inburgering en integratie.

Vind jij het leuk om mee te doen of heb je vragen?

Neem dan contact op met:

Judith Ferrier: 06-27 453 577
info@solidroad.nl