Van Talent naar Werk

Gratis kennismakingstrainingen voor statushouders uit Nijmegen

Van Talent naar werk is een project dat gericht is op statushouders in Nijmegen die nog niet langer dan 7 jaar in Nederland zijn. Wil jij als statushouder het werkveld ontdekken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Meldt je dan aan voor een van onze onderstaande trainingen.

Er worden vier verschillende trainingen aangeboden:

Logistiek

De basisvaardigheden binnen de logistiek worden geoefend (distributie, logistieke processen, ordepicksysteem, enz.). De training wordt gegeven door iemand die ervaring heeft met het werkveld. Tijdens de training word ook de vaktaal geoefend binnen de logistiek.

Start training
Er is ruimte voor 10 deelnemers

Training 1
Maandagavond 13 februari 19:00 -20:30

Training 2
Maandagavond 20 februari (19:00 -20:30)

Training 3
Maandagavond 27 februari (19:00 -20:30)

Zorg

De basisvaardigheden binnen de zorg worden geoefend (eenvoudige verpleegkundige handelingen, hygiene, verschillende doelgroepen). De training wordt gegeven door iemand die ervaring heeft met het werkveld. Tijdens de training word ook de vaktaal geoefend binnen de zorg.

Start training
Er is ruimte voor 8 deelnemers

Training 1
Woensdag 14 december 19:00-21:00

Training 2
Donderdag 22 december 19:00-21:00

Training 3
Woensdag 8 februari 19:00-21:00

Kapper

De basisvaardigheden voor kapper worden geoefend. Je leert basis knip-haarstylingstechnieken. Je kunt kiezen of je mannen of vrouwen haren wilt knippen. De training wordt gegeven door een professionele en ervaren kapper. Tijdens de training word ook de vaktaal geoefend binnen het kappersvak

Start: 21 februari 2023
Er is ruimte voor 10 deelnemers verdeeld over twee groepen

Groep 1: 18:00-20:00
Groep 2: 20:00-22:00

Horeca

De basisvaardigheden voor horeca worden geoefend (de basis van het bereiden en klaarmaken van gerechten, hygiëne in de horeca). De training wordt gegeven door iemand die ervaring heeft met het werkveld. Tijdens de training word ook de vaktaal geoefend binnen de horeca.

Start: 28 februari 2023
Er is ruimte voor 8 deelnemers

Van 28 februari t/m 18 april
is er elke woensdagochtend training
van 9:00 – 12:00

Het doel van “Van Talent naar werk” in het kort

Statushouders in Nijmegen helpen om een eerste stap te zetten richting het werkveld door middel van basistrainingen van verschillende werkvelden.

Samen veel Nederlands praten zodat de statushouders zijn of haar taalkennis kunnen verbeteren

Van Talent naar Werk’ is een project van Stichting Solid Road en helpt statushouders bij het opbouwen van een nieuwe toekomst in Nederland. ‘Van Talent naar Werk’ biedt statushouders in Nijmegen en omgeving gratis trainingen op verschillende vakgebieden. Tijdens de trainingen maken de statushouders kennis met een vak en versterken zij hun Nederlandse taalvaardigheden. Dit project is gefinancierd door het Oranje Fonds.

Wil jij je voor een training aanmelden of heb je vragen?
Neem dan contact op met: