Verhalen van terugkeerders

Armin is trots op zijn ontworpen logo

Armin | Armenië | categorie werk / business

Armin had altijd erg veel interesse voor computers. In het kader van zijn voorbereiding op terugkeer naar Armenië organiseerde Solid Road een training grafisch ontwerpen voor Armin. De training werd in het Nederlands gegeven en hoewel Armin weinig Nederlands sprak begreep hij het grafische programma erg goed. Hij leerde de verschillende technieken snel en bleek erg precies te kunnen werken. Voor zijn eindopdracht ontwierp Armin een logo en huisstijl voor een Nederlands klussenbedrijf. Het logo is zo goed gelukt dat het nu op de bus van het klussenbedrijf staat. Armin is daar erg trots op. Toen hij terugging naar Armenië  heeft hij alle grafische producten die hij ontworpen hij heeft ontworpen als portfolio meegenomen. Zo kon hij laten zien wat hij kan. Hij heeft inmiddels werk gevonden in Armenië. 

Bron: Solid Road

Amadou bleek een getalenteerd meubelmaker

Amadou | Mali | categorie werk / business

Amadou was in Mali timmerman. In Nederland verbleef hij meerdere jaren op het azc en had al die tijd niets meer met zijn vak gedaan. Ter voorbereiding op zijn terugkeer naar Mali volgde Amadou bij Solid Road een intensieve timmermanstraining waarbij hij verschillende meubels maakte. Amadou had de smaak snel weer te pakken en bleek een getalenteerde meubelmaker te zijn met veel oog voor detail en precisie. Hij genoot van zijn herontdekte talenten en was trots op de meubels die hij had gemaakt. Terug in Mali is hij door een Nederlandse contactpersoon van Solid Road in Mali begeleid bij het opzetten van een eigen timmermansbedrijf.

Bron: Solid Road

Maria heeft gevoel voor kleur en compositie

Maria | Armenië| categorie werk / business

 

Maria had in Armenië een universitaire studie gevolgd. Maar haar droom was het maken van mooie bloemstukken voor bruiloften en andere feesten. In het kader van haar voorbereiding op terugkeer naar Armenië organiseerde Solid Road een intensieve training bloemschikken voor Maria. De trainer, een gediplomeerde bloemiste, was vanaf dag één erg onder de indruk van Maria’s talent voor dit vak. Al snel bleek dat Maria mooie en ingewikkelde bloemstukken kon maken en beschikte over gevoel voor kleuren en composities. Binnen drie maanden had Maria met haar groene vingers en haar gouden handen (zoals Armeniërs zeggen) het vak onder de knie. Zij is samen met haar gezin teruggegaan naar Armenië en vond in Armenië werk als bloemiste.

 

Bron: Solid Road

 

Interview met John in Oeganda

Interview met John in Oeganda

Enige tijd geleden keerde John terug naar Oeganda. Met name door zijn diabetes was het voor John een moeilijke beslissing om terug te gaan.

Lees meer
Terence hervond zijn passie voor pluimvee

Terence hervond zijn passie voor pluimvee

You planted a seed in me and I will take it to Uganda. Dat waren de woorden van Terence na afloop van zijn stage die Solid Road voor hem organiseerde op een kippenbedrijf in Nederland met maar liefst 60000

Lees meer